Vele ouders brengen hun kleine spruit met een bang hartje voor het eerst naar de kleuterschool. Zowel voor ouders als voor een kind is de eerste schooldag een grote en spannende belevenis. Vandaar deze pagina op onze site.

Wanneer mag mijn kind naar school?

Is uw kleuter 2,5 jaar geworden, dan mag het naar school gaan. Dit vanaf de eerstvolgende instapdatum. De instapdata zijn:

  • De eerste schooldag na de zomervakantie
  • De eerste schooldag na de herfstvakantie
  • De eerste schooldag na de kerstvakantie
  • De eerste schooldag van februari
  • De eerste schooldag na de krokusvakantie
  • De eerste schooldag na de paasvakantie
  • De eerste schooldag na Hemelvaartsdag

Klik hier om de instapdatum voor jouw kleuter te berekenen.

Mag mijn kind nog even wennen?

De ouders die hun peuter hebben ingeschreven op onze school worden uitgenodigd op een infomoment een aantal weken voor de instapdag. Op dit wenmomentje kunnen jullie rustig kennismaken met de school, de klasvriendjes en de juf.

Hier zal de juf ook nog heel wat praktische info doorspelen en antwoorden geven op jullie vragen. 

Wat met het middagdutje van onze kapoen?

De school is een nieuwe wereld die opengaat. Een wereld met heel veel toffe uitdagingen: nieuwe vriendjes, nieuwe spelletjes, nieuwe juffen ... Maar ook een wereld die nog heel vermoeiend is! Daarom laten we de allerkleinsten die moe zijn, van halfeen tot twee - met hun 'tutje' en hun knuffel - een middagdutje doen in onze snoezelklas.


Is mijn kind wel klaar voor deze grote verandering?

Onze school creëert een zo rustig mogelijk omgeving. De peuterklassen bevinden zich daarom in een aparte vleugel van de school, waar ook een sanitaire ruimte is met kleine toiletten, potjes, een verschoonkussen en een douche.

De peuters die een volledige dag naar school komen, eten 's middags samen met de andere kleutertjes in een aparte eetzaal onder begeleiding van twee kinderverzorgsters.

Moet mijn kind zindelijk zijn?

Als je kleuter 2,5 jaar is maar nog niet zindelijk, mag hij toch naar onze kleuterschool.
De kleuterjuf overlegt en helpt jullie graag met de zindelijkheidstraining. Vaak zien we dat kleutertjes die nog niet zindelijk zijn, door op geregelde tijdstippen (samen met de andere kleuters) te gaan plassen, ook snel zindelijk worden! Gebeurt er toch eens een ongelukje? Geen nood! Dankzij giften van ouders, hebben we een kastvol reservekledij.

Wenst u graag wat te snuisteren in onze avonturen, bekijk hier dan onze sfeerbeelden